2 weken training in Vietnam 2017 deel 2

Nog een aantal dagen en dan zit een te gekke reis door Vietnam er al weer op. We hebben mee mogen maken hoe de mensen hier leven en onder welke condities er getraind en gespeeld wordt in de hallen. Je went hier snel aan, maar ik kwam in een hal waarbij ik bij binnenkomst dacht wow hoe ga ik hier kunnen spelen. De hal had een betonnen vloer en was vreselijk glad. Mijn voetenwerk was niet goed waardoor ik in vijf minuten al drie keer op mijn gezicht lag. Hierdoor kreeg ik angst om te lopen op de baan, maar na het aanpassen van mijn voetenwerk ging het steeds beter en kon ik uiteindelijk normaal spelen. In een andere hal waar ik moest spelen was mijn timing helemaal weg. Dit kwam door een ongunstige lichtinval in de hal waardoor ik niet kon zien hoe en wanneer mijn tegenstander de shuttle speelde. Uiteindelijk leerde ik ook daarmee omgaan en kon ik weer goed spelen. Door het spelen in de verschillende hallen, leren we omgaan met verschillende omstandigheden, zodat we straks voorbereid zijn op het toernooi wat we gaan spelen. Ook staat er naast het spelen de nodige ontspanning op het programma. We zijn naar de massagesalon geweest en hebben de kapper bezocht. Je krijg een soort wellness behandeling bij het knippen van je haren. Je haren worden gewassen en je gezicht gemasseerd en tijdens het knippen van je haren worden je nagels ook nog even gedaan. Ik vond het leuk om dit mee te maken. We hebben ook diverse lokale markten bezocht en overheerlijk fruit gekocht. De smaak verschilt ten opzichte van het Nederlandse fruit en vooral het dragon fruit vind ik erg lekker. Naast het fruit zijn de smoothies hier heerlijk en zal ik niet snel genoeg van krijgen. Aankomende zaterdag wordt er een open toernooi gespeeld waar ook wij aan meedoen. Hier ga ik meedoen aan de singel, dubbel en mix. Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd hoe het zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *